Kursa anotācija

Kursa mērķis ir apgūt teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas mikrobioloģijā, kuras nepieciešamas pārtikas produktu kvalitātes kontrolē un mikroorganismu izmantošanā pārtikas rūpniecībā. Kursa pirmajā daļā tiek apgūti vispārīgās mikrobioloģijas pamatjautājumi un laboratorijas darbu tehnika. Kursa otrajā daļā tiek padziļināti izskatīti pārtikas mikrobioloģijas jautājumi: mikroorganismu izmantošana pārtikas rūpniecībā, pārtikas produktu un to izejvielu mikroflora, patogēnie mikroorganismi, mikroorganismu apkarošana pārtikas rūpniecībā,  pārtikas produktu mikrobioloģiskās kvalitātes prasības. Laboratorijas darbu laikā studenti apgūst mikroorganismu kultivēšanas, identificēšanas un mikrobioloģiskās kvalitātes testēšanas pamatmetodes, kuras tiek izmantotas pārtikas rūpniecībā produktu kvalitātes kontrolē.